Подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка Хизбула пое отговорността за съботното нападение с

...
Подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка Хизбула пое отговорността за съботното нападение с
Коментари Харесай

Хизбула пое отговорността за нападението срещу резиденцията на Нетаняху

Подкрепяната от Иран ливанска шиитска формация " Хизбула " пое отговорността за съботното нападение с дрон против резиденция на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху, съобщи ДПА. Израелски медии разпространиха в събота информацията, че дрон е разрушил прозорец на спалнята в къщата на Нетаняху в град Цезария, напомня организацията. По това време министър председателят и брачната половинка му са отсъствали. По данни на израелската войска никой не е потърпевш при нападението, оповестява Нова тв.

" Хизбула " признава, че " е взела на прицел дома на нарушителя и водач на ционисткия фашизъм ", разгласи Мохамед Афифи, шеф на пресслужбата на групировката на конференция през днешния ден.

Освен това представителят на " Хизбула " разкритикува немската министърка на външните работи Аналена Бербок за неотдавнашните ѝ изказвания по отношение на военния спор в Ливан, като съобщи, че " тя оправдава убийствата на мирни поданици от страна на ционисткия зложелател ".

Афифи уточни, че няма да има договаряния с Израел, " до момента в който трае огънят ".

Докато е протичала конференцията, израелската войска е разпоредила евакуация на хората в постройка, намираща се на стотина метра от мястото на брифинга, и по-късно е атакувала въпросната постройка, отбелязва ДПА.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР